Wat is de betekenis van de kleur van je mondkapje en wat wil je ermee uitstralen?

Ga je nog een blog schrijven over de betekenis van de kleur van je mondkapje, Anne-Lies?

Ga ik dit werkelijk doen? Een blog schrijven of mening geven over de vraag: Wat is de betekenis van de kleur van je mondkapje en wat wil je ermee uitstralen?
Nooit gedacht dat ik ooit een artikel over mondkapjes zou schrijven. Maar laatst kreeg ik de volgende hint toch echt van mijn schrijfcoach: ‘En natuurlijk ga je nog een blog over de kleur van je mondkapje schrijven, toch?’ Ik had net haar Spaanse roomwitte met borduurmotief staan bewonderen. Haar ogen lichten vrolijk op boven het zachte materiaal.

Goed idee! Maar toen ik erover nadacht voelde ik weerstand, en die wilde ik eerst even onderzoeken. Ik schrijf graag over de vrije wil of misschien wel over de verantwoording voor je vrije wil. En een mondkapje is niet uit vrije wil. Er is iets dat ons in de greep heeft en hoe ga je daarmee om? Gelukkig had ik mezelf in de gaten en dacht: Ha Lies, maar het is nog steeds de vrije wil hoe je daarmee omgaat. En… het is in Nederland helemaal niet verplicht. Oja

Waar ligt de verantwoording?

Is er dan nog meer weerstand? Ja er zit namelijk nog een laagje onder. Ik wil er geen gedoe van maken, geen issue. Wat ik voorbij zie komen is veel dapperheid en hele wijze woorden. Ik zie mensen in opstand komen, ik zie van alles en vraag me af wat mijn taak is in dit geheel? Welke verantwoording heb ik te pakken? Wat is mijn stuk?

De kleuren en kernwaarde van Bloei!

Vanuit de waarde van mijn onderneming Bloei! Is het belangrijk om de dingen lichter te maken. Vrouwen helpen naar een nieuw perspectief nadat het oude eigenlijk een blok aan het been is geworden. De oude verhalen die we onszelf blijven vertellen voorbij. Naar een nieuwe fase, een ander leven. Op een lichte manier waar we de taaie stukken niet schuwen zodat je het oude pad kunt verlaten naar een nieuw avontuur. Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dus heb ik geen grote mond omdat ik de kennis van de wereld niet heb, maar wel de kennis van de indrukwekkende invloed van kleur op je gemoed en humeur. En daar heb ik wél wat in te doen.

Bewustwording van wat is de betekenis van de kleur van je mondkapje en wat wil je ermee uitstralen?

Dus ja hoor, een blog over de kleur van je mondkapje zodat je je bewust bentvan je uitstraling. Wat wil je met non-verbale communicatie zeggen? Wil je iets overbrengen? Wat kun je met de kleur van je mondkapje geven nu je glimlach minder zichtbaar is? Up to you. Je kunt het mooier maken. En oja, wat is een mondkapje eigenlijk? Wat wikipedia zegt lees je HIER en een ander woord is er eigenlijk niet dan enkel beschermingsgerei.

Wat is de betekenis van de kleur van je mondkapje?
De betekenis van de kleur van je mondkapje

De kleuren van je mondkapje… wat zegt dat over jou?

  • Ga je voor roze, dan straal je zachtheid uit, beetje liefde in pittige tijden.
  • Liever blauw omdat die nu eenmaal overal voorhanden is? Dan ga je voor gemak en straal je vertrouwen uit. Blauw is de kleur van trouw in alle vormen en is dol op communicatie. In dit verhaal dus de non-verbale communicatie.
  • Wit is de kleur van jezelf laten zien, naast open minded en positief. En het geeft een gevoel van ruimte en luchtigheid. Dat is natuurlijk heel fijn en bruikbaar.
  • Geel stuurt vrolijkheid de wereld in en gaat over weten wat je wilt. Zelfzeker.
  • Ik zie ook veel zwarte mondkapjes. Heel praktisch, want de vlekken zijn niet zichtbaar. En zwart maakt nog meer niet zichtbaar. Het is de kleur van bescherming en naar binnen gericht zijn. De ‘let maar niet op mij’ kleur. En dat kan ook gereserveerd uitstralen.
  • Groen van rust en relaxed zijn. Wat heerlijk om daar naar te kijken als het allemaal best een beetje spannend is in dit stuk van ons leven en de wereld. De weg naar verandering is niet altijd makkelijk en het helpt enorm als we ons dat realiseren. Dat niemand hiervoor kiest. Dat we op veel zaken geen invloed hebben en daarom dat waar we dat wel hebben het mooier kunnen maken.
  • Nog meer kleuren? Check mijn boek Kleuren van Geluk

Natuurlijk wil je dit

Nog meer weten over de kleuren van jouw keuze? En de impact die je ermee maakt in je eigen leven? Wil je kiezen voor de bewustwording van wat wél mogelijk is? Wat jij wél kunt doen voor jezelf en je omgeving zodat je lichter leeft? Vanuit een lichte doeltreffende manier waar je werkelijk leert voelen en staan voor wat in je speelt? Je bent op het juiste adres. Welkom bij Bloei! Kies hier vandaag voor jouw  volle Bloei.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.