Follow your butterflies, dear

Een tijdje geleden boekte ik een hotelkamer in de residentiestad. Gewoon spontaan, omdat ik de kleuren van de foto’s die ik op social media zag, wilde ervaren. Ik kon er niet omheen. Het was die ene specifieke kleur. Heerlijk! Zonder pardon boekte ik de kamer, liet ik me verrassen door deze impulsieve actie en weigerde mijn hoofd er ook maar iets van te laten vinden. Nee, playtime voor mijn intuïtie, just follow your butterflies

Zondagmiddag 


Het begint al met de ligging van mijn kamer aan een heerlijk namiddagzon-overgoten pleintje. Terrasjes vol met genietende mensen. En in het midden staat een dikke boom de boel in de gaten te houden. Dit belooft wat!  De naam van het La Paulowna boutique hotel staat te  schitteren op de luifel. Wanneer naar binnen stap, overvalt de grandeur me; niet stoffig sjiek, maar comfortabel en verfrissend. En ohhhh die trap. Zo een uit vervlogen tijden met draaiingen, brede treden en de belofte van de volgende verdieping.  

Die geur en kleur! 


Het ruikt lekker fris. Mandarijnig, citrus of toch een beetje boenwas? In ieder geval aangenaam. En dan sta ik voor de kamer. Een mooie houten deur staat tussen mij en de kamer in het goudgeel. Die kleur die mij en mijn deelnemers van mijn training Lekker B(l)oeiend zo in de greep heeft. Waar ik als vakidioot en missie gedrevene voor ben gevallen in de oogstmaand september. En waar mijn intuïtie maar niet stopt met joelen.  

Zodra ik een voet over de drempel zet, word ik overvallen door het licht. De zon schijnt door de enorme ramen met het gietijzeren hekwerk. Wat fijn. En dan die stoelen van de foto waardoor ik verliefd werd, daar verheugde ik me al direct op. Om diep in weg te zakken en te voelen wat het met me doet.

Goudgeel


Natuurlijk wil je alles weten over deze kleur van overvloed met deze kamer als illustratie. Check even in bij het gevoel van overvloed.  

Wat is de betekenis van de kleur goudgeel? 

Goudgeel is de kleur van je innerlijke zonnetje. Het maakt je vrolijk, positief en sterk. Geel zorgt dat we weten wat we willen en welke kant we kiezen in het leven. Dat maakt dat we doelgericht zijn en vol focus kunnen werken. Goudgeel maakt je stralend en zichtbaar zodat je vol trots en zelfvertrouwen in het leven kunt staan. Het goud in geel zorgt dat je niet alleen heel leergierig bent, maar alles wat je leert ook in je leven toepast en dat maakt je levenswijs. Goudgeel geeft je glans, oogst en overvloed zoals ik in mijn boek Kleuren van Geluk schrijf. De kleur van waarde en trots zijn. 

Wat brengt de tekst follow your butterflies mij? 


Alles wat ik verwacht had wat de kleur me zou brengen, is waar. Het goudgele licht verwarmde de boel ook van binnen, inner sunshine. Het doet iets met mijn rijkdom-bewustzijn: een nachtje logeren in een kamer vol goudgeel. En dat rijkdom-bewustzijn is niet per definitie dat wat je op de bank hebt staan, maar wat jou van de bank haalt. Je talenten, je zegeningen en je mindset. Dat is je eigen vermogen. Dat als je intuïtie je iets aanreikt, je zakt naar je hart in plaats van dat je schiet naar je hoofd  met allerlei bezwaren. De ‘ja maars’ wil je niet als best friend. Die maken je niet groter en van waarde. Niet voor jezelf en de ander. Nee, mijn intuïtie achterna voelt goed, de vrijheid om mijn butterflies te volgen en me te verdiepen in de kleuren en daarmee mijn werk te verrijken en mijn wijsheid door te geven aan mijn coachees en volgers. Dát geeft me een diepe dankbaarheid. Nog een keer just follow your butterflies

Kleurpsychologie is intens


Naar deze oogst is jaren gewerkt. Een missie is niet voor watjes en heb je niet alleen met mooi weer. Het is iets wat we hebben te doen en te vieren. Kleurpsychologie is intens en het helpt je jezelf beter leren kennen, te vertrouwen op je intuïtie en betere keuzes te maken voor lichter leven. En dus geniet ik hier op deze maandagochtend aan mijn ontbijt met een warm goudgeel croissantje. What else.!

En er is nog meer belofte 


En het leuke is …. Er is ook nog een Chocolate kamer, en een Emerald… Eens even kijken wat de maandkleur van oktober gaat worden, want dan ga ik misschien nog een keer op werkbezoek naar dat fijne hotel achter de paleistuinen in Den Haag.  


Follow your butterflies, dear


Op reis of een innerlijke reis? Check dan hier in en ervaar de magie van kleurpsychologie. Een manier van ja zeggen naar het leven. Just follow your butterflies, dear.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.